verslag van het debat van de besluitvormende vergadering van 27 januari

op donderdag 27 januari was er een besluitvormende vergadering in de raadszaal van de Gemeente Steenbergen. hier het verslag van de debatten en moties van VVD Steenbergen. Theo van Es en fractievoorzitter Kees Gommeren waren die avond actief in de raadszaal.

Kees Gommeren sprak over agendapunt 9: Aankoop woonhuis Schansdijk 5

Deze slecht onderhouden woning staat in het te ontwikkelen plan Fort Henricus.

Voor de aankoop kan de Raad wensen of bedenkingen indienen.

De VVD is akkoord gegaan met de aankoop voor €160000 na de toezegging van de wethouder dat er bij het bodemonderzoek geen bodemvervuiling is vastgesteld. De uitslag van het bodemonderzoek is nagezonden.


Motie grondaankoop Kruisland

Deze motie draagt het College op om in Kruisland actief in

gesprek te gaan met zoveel mogelijk grondeigenaren over de verwerving van bouwgrond omdat de onderhandelingen die momenteel met één grondeigenaar gevoerd worden erg stroef en langzaam verlopen. Uiteraard heeft de VVD dit ook geconstateerd en hierover gesprekken met de dorpsraad en bewoners gevoerd. Laatste jaren zijn er wel enkele projecten gerealiseerd maar voor de komende tijd staat er weinig op stapel en in Kruisland is er net als in de kernen een grote behoeft aan nieuwe woningen. De motie is opgesteld door GL en ingediend namens alle partijen behalve D66, maar uiteindelijk unaniem aangenomen. Woningbouw is urgent in onze gemeente en is dan ook als topprioriteit in ons verkiezingsprogramma opgenomen.

Theo van Es: Wij stemden tegen het Ontwikkelplan Stad Steenbergen. Waarom? 1. De vijf andere kernen moeten hier ook in worden meegenomen 2. Belangrijke projecten zoals de randwegen en het stadspark ontbreken 3. Er is onvoldoende inspraak van de inwoners georganiseerd 4. Het plan is zo veelomvattend dat wij het willen voorleggen aan de nieuwe gemeenteraad, na de verkiezingen. Samen met het CDA en de Volkspartij hebben wij een motie ingediend om de openingstijden van de milieu straat niet te verruimen. De reden is dat dit om extra personeel vraagt, waardoor de kosten voor de inwoners zouden stijgen. De motie is aangenomen.